Normal_stemmen__stembus__politiek__verkiezing

Voor basis en middelbare scholen en mbo-instellingen organiseert ProDemos in 2017 de Kinder- en Scholierenverkiezingen. Deze verkiezingen worden georganiseerd voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen. De Kinderverkiezingen wordt voor de zesde keer georganiseerd en de Scholierenverkiezingen voor de 24e keer. Dat meldt ProDemos.

De basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo'ers kunnen van 8 tot en met 14 maart hun stem uitbrengen. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 brachten 117.000 middelbare scholieren en mbo'ers hun stem uit tijdens de landelijke scholierenverkiezingen. Vorig jaar werden er bij de Scholierenverkiezing ruim 11.000 geldige stemmen uitgebracht en gingen de meeste stemmen (19,9 procent) naar de PVV. Bij de Kinderverkiezing kwam de Partij voor de Dieren als winnaar uit de bus met 26,6 procent van de stemmen.

Basis- en middelbare scholen en mbo-instellingen kunnen zich aanmelden voor de verkiezingen op www.scholierenverkiezingen.nl. De Kinder- en Scholierenverkiezingen worden georganiseerd door ProDemos, een landelijke, niet-partijgebonden organisatie. ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids