Normal_minister_bussemaker_ocw

Het Alfa-College in Groningen heeft niet gesjoemeld bij de examens. Dit meldt minister Bussemaker van onderwijs in antwoord op kamervragen van de VVD. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Zowel uit onderzoek van de school als uit onderzoek van de onderwijsinspectie is gebleken dat er geen verregaande misstanden zijn geweest rond de examens. “De term gesjoemel sluit niet aan bij de actuele bevindingen van de inspectie”, schrijft Bussemaker.  Wel zijn er incidentele problemen geconstateerd met de versiebeheer van de examens bij één van de vijf subexamencommissies op de locatie Boumaboulevard. Ook werden de studenten niet goed geïnformeerd.
 
Bussemaker schrijft dat het Alfa-College de vinger aan de pols houdt en zelf ook onderzoekt hoe deze problemen zijn ontstaan. De onderwijsinspectie blijft nauw betrokken.
 
Begin november ontstond grote ophef op de school over fraude en gesjoemel rond de examens. Verontruste leerlingen hadden daarover aan de bel getrokken. Naar aanleiding van de geruchten  had de opleidingsmanager van de bbl detailhandel zijn functie al neergelegd.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids