Normal_techniek_student_auto

Talent Scouting voor Techniek is de winnaar van de innovatieprijs ‘Gelderland Arbeidswijs’. Dat maakte gedeputeerde Michiel Scheffer bekend. Gelderland Arbeidswijs is gestart om nieuwe onderwijs- en arbeidsmarktconcepten uit te kunnen werken. Dat meldt Provincie Gelderland.

Gelderland Arbeidswijs wil vraag en aanbod op de arbeidsmarkt dichter bij elkaar brengen. Terwijl veel mensen in de provincie Gelderland moeite hebben om een (nieuwe) baan te vinden, signaleren ondernemers juist dat ze lastig aan personeel kunnen komen voor openstaande vacatures, vooral in technische beroepen. Door vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar aan te laten sluiten wordt het voor werkzoekenden met een technische achtergrond eenvoudiger om een passende baan te vinden.

Het winnende concept van Talent Scouting van HSH Consultants gaf het beste antwoord op de vraag ‘Hoe krijgen werkzoekenden een kans op de arbeidsmarkt in de techniek?’. Talent Scouting wil technisch talent scouten op Johan-Cruyff-achtige ‘trapveldjes’ met scouts, techniekveldjes en rolmodellen. Met een bijdrage van 12.000 euro werkt HSH Consultants het idee samen met een team van deskundigen verder uit tot een toepasbaar concept.

De andere finalisten waren: 'Flirten met Techniek' van Stichting Paraplu (Apeldoorn), 'Mobiel Gamen' van Stichting Zetta en Brave New World (Arnhem), 'PlaytoWork' van Playtowork (Amsterdam), 'TECHmatch' van TECHwijs (Arnhem) en 'Blind recruitment’ van Studenten HAN (Nijmegen).

In opdracht van de provincie Gelderland is Stichting Red Bluejay deze zomer gestart met Gelderland Arbeidswijs. Er werden 40 ideeën ingezonden. Alle ingebrachte ideeën zijn beoordeeld door een vakjury bestaande uit Michiel Scheffer (gedeputeerde provincie Gelderland), Paulien Bongers (TNO), Dolf Ketelaar (MOBA), Robert Berends (Alliander) en Jaap Jongejan (SBI).

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids