Normal_laptop__typen__solliciteren__bloggen__verslag__huiswerk__student

Het innovatietraject Gelderland Arbeidswijs is van start gegaan. In opdracht van de provincie zoekt Stichting Red Bluejay naar nieuwe oplossingen om de gaten op de arbeidsmarkt te dichten. Zij dagen denkers en doeners uit om met nieuwe ideeën te komen om werkzoekenden in Gederland een betere kans geven op de arbeidsmarkt. Dat meldt Provincie Gelderland.

Gedeputeerde Michiel Scheffer: “We komen langzaam uit de crisis, maar de werkloosheid blijft hoog. Er staan te veel mensen aan de kant, terwijl we alle talent nodig hebben om de economie te laten groeien. Heb jij een vernieuwend idee om het gat op de arbeidsmarkt te dichten? Doe dan mee met Gelderland Arbeidswijs.”

Met de Human Capital Agenda werkt de provincie al sinds 2012 aan het verkleinen van de afstand tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Dit heeft al veel vernieuwende projecten opgeleverd zoals Werken en Leren met Energie, waarbij energiebedrijven trainees in dienst nemen. De trainees combineren hun baan met een opleiding aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De provincie blijft zoeken naar nieuwe combinaties tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Gelderland Arbeidswijs is een innovatietraject om nieuwe oplossingen te kunnen vinden voor moeilijk in te vullen vacatures. Dat kan door afwijkende werkmethodes, andere inzichten. Met duurzame inzetbaarheid als thema: Hoe maken we onderwijs, werkgevers, werknemers en werkzoekenden wijs (wijzer) op de arbeidsmarkt? Uit de aangemelde voorstellen selecteert een vakjury vijf finalisten. Deze vijf geselecteerde finalisten van Gelderland Arbeidswijs presenteren zich donderdag 1 december 2016.

De vijf finalisten ontvangen elk 2.000 euro. De uiteindelijke winnaar(s) krijgen 10.000 euro voor de verdere uitwerking en toetsing van hun idee of concept. De bedragen moeten de winnaars gebruiken voor de verdere ontwikkeling, toetsing en implementatie in de provincie Gelderland.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids