Studenten Cas Spijkers Academie winnen landelijke amusewedstrijd

Drie studenten van de opleidingen Gespecialiseerd kok en Gastronoom/Sommelier van de Cas Spijkers Academie Twente vormden gisteren een topteam tijdens de Sharing Success Amusewedstrijd. In het vijfsterren Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk wonnen Wes van Otten, Sebastiaan Schreuder en Carolien Kemperink de eerste prijs met hun wijn-spijscombinatie in het thema ‘150 jaar badplaats’. Dit meldt ROC van Twente.

De drie studenten bereidden een amusegerecht, getiteld “Een dagje Noordwijk”, bestaande uit scheermes, duindoorn, tomaat en zeewier. Dit gerecht vormde samen met de geselecteerde Portugese wijn uit Alentejo de perfecte combinatie volgens het juryrapport.

De Sharing Success Foundation heeft het Liliane Fonds aan deze wedstrijd gekoppeld. De Sharing Success amusewedstrijd brengt ondernemers bijeen om hen enthousiast te maken voor de Foundation en het Liliane Fonds. Speciaal voor deze amusewedstrijd hebben Wes, Sebastiaan en Carolien geld ingezameld en in totaal hebben ze 744,50 euro weten op te halen. Door de donaties van de deelnemende scholen aan deze wedstrijd wordt het project van Liliane Fonds mede mogelijk gemaakt.

Gedurende de opleiding aan de Cas Spijkers Academie Twente werken de studenten in een horecabedrijf dat op ambachtelijk en hoog niveau presteert. Studenten werken doorgaans vier dagen per week en volgen een dag per week les aan de Cas Spijkers Academie Twente, onderdeel van ROC van Twente, in Almelo. De lesdag wordt afgesloten met een diner in het Cas Spijkers restaurant op school.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids