Normal_maxima__koningin__portret

Koningin Máxima heeft woensdag 28 september 2016 een werkbezoek gebracht aan Zadkine Startcollege in Rotterdam. Het bezoek stond in het teken van de aanpak van de school om jongeren die ouder zijn dan 16 jaar de kans te geven binnen een jaar een diploma te behalen. Dat meldt Het Koninklijk Huis.

Máxima kreeg tijdens het werkbezoek een rondleiding door de locatie van het Startcollege aan de Frankendaal. Aansluitend bezocht zij meerdere klassen. Zij sprak met studenten Entree Werk die de opleiding Assistent installatie- & constructietechniek volgen en woonde een deel van de les bij met jonge moeders. Koningin Máxima sprak met deze moeders over hun ervaringen met het lesprogramma. Het werkbezoek werd afgesloten met een informeel samenzijn met studenten, docenten, omwonenden en vertegenwoordigers van leerbedrijven die bij de school betrokken zijn.

Zadkine Startcollege heeft als doel om studenten die om diverse redenen eerder geen diploma hebben gehaald, in staat te stellen om een erkend mbo-diploma op niveau 1 te halen. Met dit diploma kunnen zij doorstromen naar werk of naar een mbo-opleiding op niveau 2.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids