Logo_logo_roc_mondriaan

ROC Mondriaan in de regio Den Haag gaat vanaf dit schooljaar keuzemodules aanbieden. Hiermee wil het roc de overstap van mbo naar hbo gemakkelijker maken voor de studenten en zo de hoge uitval van mbo'ers op het hbo beperken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Net als op de universiteit kunnen studenten dan vakken volgen die buiten de gekozen opleiding vallen. Zij kunnen dan alvast vakken kiezen die aansluiten bij hun vervolgopleiding aan het hbo. Zo kunnen zij beter voorbereid aan hun hbo-opleiding beginnen. “Die verdieping maakt de slagingskans op het hbo groter”, aldus Pierre Heijnen van ROC Mondriaan. Hiermee springt het roc in op het grote uitvalpercentage mbo'ers op het hbo en erkent het de gedeelde verantwoordelijkheid hiervoor van zowel hbo's als mbo-instellingen.
 
Daarnaast moet er een betere voorlichting komen voor mbo-studenten die verder willen studeren. “Mbo'ers moeten vooral heel erg wennen aan de manier van studeren. Op het hbo moeten ze ineens veel meer informatie verwerken,'' zegt Heijnen. Ook op dit gebied valt nog veel te verbeteren. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids