Normal_mbo_leerlingen_koks_horeca

De basis voor het handhaven van een goede hygiëne in de horeca wordt gelegd tijdens de opleiding. Scholen kunnen niet vroeg genoeg beginnen met het aanleren regels voor zowel persoonlijke als bedrijfshygiëne. Dat zegt docent Erik Meijer van het Dr. Nassau College in Assen in reactie op de lijst van restaurants die in 2015 onder verscherpt toezicht stonden van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dit meldt RTV Drenthe. 

Eerder deze week maakte RTL Nieuws de lijst bekend met restaurants die in 2015 extra in de gaten werden gehouden door de NVWA. Landelijk gaat het om 172 restaurants die als verscheidene keren boetes hebben gekregen of zelfs zo vies waren dat ze met spoed moesten worden gesloten.

Volgens Meijer hebben de meeste horecagelegenheden de hygiëne wel op orde maar er zijn ook misstanden en “dat is jammer”.  Weten hoe je moet schoonmaken en op een veilige manier met voedsel om moet gaan, moet les één zijn binnen elke horeca-opleiding, stelt de docent Bakkerij en Horeca. “Jezelf schoon houden, in het lokaal alles poetsen, strenge regels voor het omgaan met vlees en groenten, daar hameren we constant op”, aldus Meijer.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids