Normal_recht_rechtzaak_rechtsgebouw

Het ROC West-Brabant aangeklaagd door Chantal uit Werkendam en haar advocaat. Ze willen toegang tot het computersysteem van de school. Vier haar geleden werd een seksfilmpje van Chantal via Facebook verspreid. De video bleek vanaf het ip-adres van de school geüpload. Het meisje wil nu weten wie precies het filmpje online heeft gezet. De school wil hier echter niet aan meewerken. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Volgens woordvoerder Ed Ottevanger van het roc botst de eis van Chantal met de plicht van de school om de privacy van leerlingen en medewerkers te beschermen. De school zegt mee te willen werken aan digitaal onderzoek maar onbeperkte toegang tot het computersysteem gaat te ver.

Chantal en haar advocaat Thomas van Vugt nemen hier echter geen genoegen mee en eisen daarom via de rechter complete toegang tot de computers om te achterhalen wie de seksvideo online heeft geplaatst. Het filmpje werd destijds gemaakt door het toenmalige vriendje van Chantal. Hij heeft altijd ontkend dat hij de beelden op Facebook heeft gezet.

Eerder dit jaar gaf Facebook de ip-gegevens vrij van het filmpje. Daaruit bleek dat het adres in gebruik is bij het bedrijf IT-Workz, dat ict-diensten verleent aan scholen in de regio. Zo ook aan het Florijn College, onderdeel van ROC West-Brabant, waar het filmpje op internet werd gezet. Het kort geding tegen het roc dient morgenochtend voor de rechtbank in Breda.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids