Normal_onderwijs__begeleiding__hulp__kind__leraren__speciaal_onderwijs

Een van de doelen van Passend Onderwijs is dat de positie van ouders bij het organiseren van de leerlingenzorg beter wordt. Het Kohnstamm Instituut gaat daarom onderzoek doen naar de tevredenheid over de leerlingenzorg op scholen. Voor dit onderzoek worden ouders van leerlingen in het basis-, regulier en speciaal onderwijs en mbo-leerlingen benaderd om een online vragenlijst in te vullen. Dat meldt het Kohnstamm Instituut. 

Oudertevredenheid is een van de indicatoren voor het succes van passend onderwijs. Voor de invoering van passend onderwijs waren ouders over het algemeen redelijk tevreden over hoe scholen de leerlingenzorg hadden geregeld. Het Kohnstamm Instituut gaat kijken hoe het er nu voor staat met de oudertevredenheid.

In het onderzoek komen de tevredenheid over de communicatie en informatievoorziening, het schoolkeuzeproces, signalering en feitelijke ondersteuning en de relatie met de school aan de orde. Daarnaast wordt in kaart gebracht wat de ervaringen zijn met passend onderwijs wat betreft de zorgplicht, dekkend aanbod, hulp op maar, werken met ontwikkelingsperspectieven en afstemming van binnen- en buitenschoolse steun.

Opdrachtgever voor het onderzoek is het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek. Het onderzoek loopt van 1 juli 2016 tot 1 april 2017.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids