Normal_gay_vlag__2__homo

Dit jaar zitten meer dan 200 vrijwilligers en leerlingen van het ROC Amsterdam in het Green Team om de stad zo schoon mogelijk te houden tijdens de Canal Parade. Het Green Team houdt de straten zoveel mogelijk schoon, monitoren en voeren enquêtes uit onder de bezoekers. Meedoen aan het Green Team levert de leerlingen studiepunten en een unieke ervaring op om een kijkje te nemen achter de schermen bij de organisatie van grote evenementen. Dat meldt gemeente Amsterdam.

Dit jaar vaart voor het eerst de ‘Amsterdam Schoon’ boot mee met de botenparade (Canal Parade) van de EuroPride. Het doel hiervan is om de vele bezoekers op te roepen geen afval op straat achter te laten. De ‘Amsterdam Schoon’ boot is een initiatief van Gemeente Amsterdam, Wasted, Plastic Soup Foundation en Plastic Whale. Gezamenlijk zetten deze organisaties zich tijdens de EuroPride in om de binnenstad zo schoon mogelijk te houden.

Op zondag 7 augustus organiseert Plastic Whale het jaarlijkse evenement ‘Pride Plastic Fishing’. Met 200 vrijwilligers varen zij op zestien sloepen de route van de Canal Parade om het water plasticvrij te vissen. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids