Normal_techniek__mbo__hbo__uni__samenwerken__studenten__elektrisch

Sinds 2014 zijn meer dan 2300 jongeren in de regio Apeldoorn geholpen richting werk met 1,35 miljoen euro subsidie uit het Europees Sociaal Fonds. Concreet betekende dit onder meer dat 620 jongeren een betaalde baan kregen en 203 jongeren een werkervaringsplaats, stage of traineebaan. Het doel van de subsidie is het bestrijden van jeugdwerkloosheid. Dit meldt de gemeente Apeldoorn.

Met de subsidie uit Brussel hebben 620 jongeren een baan en 203 jongeren een werkervaringsplaats, stage of traineebaan gekregen. 615 jongeren werden begeleid naar een opleiding (o.a. BBL of BOL) of scholing. 925 jongeren zijn geholpen door het volgen van programma’s waarin onder meer workshops voor sollicitatietraining, schrijven CV, taaltrainingen en begeleidingsgesprekken zijn opgenomen. Hierdoor hebben ze meer mogelijkheden gekregen om een baan te vinden.
 
Aan de subsidieaanvraag uit het Europees Sociaal Fonds hebben deelgenomen: VSO en PrO scholen, Bouwstarters, het UWV en een gezamenlijke aanvraag van het Werkplein Activerium, Sociale dienstverlening Harderwijk (SDV), Deventer Werktalent en het Plein. De gemeente Apeldoorn heeft ruim € 60.000,- subsidie ontvangen, daarnaast hebben vele scholen in Apeldoorn subsidie ontvangen zoals bijvoorbeeld de Praktijkschool.
 
Wethouder Johan Kruithof van centrumgemeente Apeldoorn en tevens voorzitter van het regionaal werkbedrijf is zeer tevreden: “Door de economische crisis kwamen veel jongeren niet aan de bak. Met deze subsidie konden we in onze arbeidsmarkregio van de Stedendriehoek en de Noord-Veluwe veel doen om jongeren een duwtje in de rug te geven. Dat 2363 jongeren naar werk, stage of opleiding zijn begeleid, vind ik een heel mooi resultaat.”
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids