Normal_download__2_

Op 27 en 28 augustus vindt bij het Nationaal Militair Museum (NMM) een groots TankEvent plaats. Meer dan 30 tanks en (pantser)voertuigen presenteren zich in de Arena bij het NMM. Het TankEvent wordt georganiseerd in het kader van de viering 100 jaar tanks. Dit meldt NMM.

Naast Nederlandse tanks zoals de Leopard 1, 2 en de M4 Sherman, zijn er ook tanks uit het buitenland te zien zoals de Russische T34 en de Amerikaanse M1 Abrams. Verder is er een militaria markt, een foodcourt en een kinderplein. Ook zijn er muziekoptredens en is er een static show van alle deelnemende tanks en (pantser)voertuigen. 
 
Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat de tank voor het eerst werd ingezet door de Britten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Bij het Nationaal Militair Museum staat het hele jaar daarom in het teken van de tank. Naast het TankEvent is er een tentoonstelling 'Tank! Back to the future', zijn er extra tanks te bewonderen in het Arsenaal en komen bezoekers met de app Tanktour alles te weten over tanks. 
 
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is een museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. 
 
Voor zowel basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar onderwijs als buitenschoolse opvang heeft het NMM speciale onderwijsprogramma's. Een veteraan van het Veteraneninstituut kan dan bijvoorbeeld een uitgebreide les verzorgen over zijn persoonlijke ervaringen. Ook op locatie kunnen workshops gevolgd worden voor leerlingen van verschillende leeftijden. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids