Normal_studenten__studeren__werken__huiswerk__laptop__blij__hbo__uni__mbo

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft 165 nieuwe keuzedelen aan minister Bussemaker van Onderwijs aangeboden. Daarmee komt het totaal op 625 keuzedelen. Een van de nieuwe keuzedelen is bijvoorbeeld BSO 8 tot 12 jaar voor de roc's die de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (niveau 4) aanbieden. Dat melden SBB en Brancheorganisatie Kinderopvang.

Met het nieuwe keuzedeel voor de buitenschoolse opvang (BSO) wordt het de mbo-scholen mogelijk gemaakt om op de specifieke vragen en uitdagingen van medewerkers in de buitenschoolse opvang in te gaan. Het volgen van dit keuzedeel geeft studenten de kans om op een andere manier te leren kijken naar kinderen in ontwikkeling en de mogelijke bijdrage die zij daaraan kunnen leveren, specifiek in de 'vrije tijd'. Het nieuwe keuzedeel stelt docenten in staat handvatten te geven aan studenten. Daarmee kunnen zij vanuit de belevingswereld van deze bso-leeftijdsgroep een voor de kinderen betekenisvol activiteitenaanbod tot stand brengen, dat recht doet aan de individuele interesses, behoeften en talenten.

Op verzoek van onderwijs en bedrijfsleven ontwikkelt SBB voortdurend nieuwe keuzedelen. De minister van Onderwijs kan iedere drie maanden nieuwe keuzedelen voor het mbo vaststellen. 

© Nationale Onderwijsgids