Normal_examenhal__tafels__leeg__examens__eindexamens

De examenresultaten van veertien studenten van ROC Friese Poort zijn ongeldig verklaard nadat er een procedurefout is geconstateerd. De studenten, die de opleiding Game Artist en Game Developer volgen, moeten nu het examen dat negen dagen duurt overdoen. Dat meldt ROC Friese Poort.

Bij de reguliere steekproef bleek dat de examens niet voldeden aan de eisen van de onderwijsinspectie. Er waren namelijk foutieve examens afgelegd. Daardoor kon de examencommissie niet anders dan de resultaten ongeldig verklaren. De mbo-instelling heeft zo snel mogelijk een nieuw examen ingepland dat wel aan de eisen van de onderwijsinspectie voldoet. “Het nieuwe examen biedt een passende oplossing voor deze situatie. We gaan de studenten maatwerk bieden om ervoor te zorgen dat zij na de zomervakantie verder kunnen gaan met hun geplande vervolgstudie of loopbaan”, aldus ROC Friese Poort.

De studenten gaan vanaf morgen opnieuw aan de slag met het examen. Er wordt gekeken hoe de betrokken studenten kunnen worden gecompenseerd. “Stel dat studenten een vakantie hebben geboekt die ze nu moeten missen, dan kunnen ze de reiskosten vergoed krijgen. Ook voor studenten die in deze negen dagen anders een vakantiebaan hadden gehad, treffen we een regeling”, zegt een woordvoerder van de school tegen NOS. Op 15 juli horen de studenten of ze geslaagd zijn.

© Nationale Onderwijsgids