Normal_nasir_omar

De 25-jarige student Nasir Omar heeft de Visma Ambitie Award van Jong Ondernemen gewonnen met zijn project het geven van workshops aan risicojongeren. Omar volgt zijn opleiding aan het ROC Summa College in Eindhoven. Het doel van deze prijs is om ondernemend gedrag en ontwikkeling van projecten door jongeren stimuleren. Dat meldt Jong Ondernemen.

De Visma Ambitie Award maakt onderdeel uit van het programma Zeker van je Zaak van Jong Ondernemen. Hieraan hebben het afgelopen jaar 1.500 studenten verspreid over heel Nederland meegedaan. Tijdens dit programma onderzoekt de student in vijf stappen waar zijn interesse ligt en hoe hij van daaruit een eigen zaak start. Aan het einde van het programma weet de student of ondernemen iets voor hem is en of starten van deze eigen zaak haalbaar is.

Marketing Director Ivo Bodenstaff van Visma zei bij de uitreiking: “Visma Software wil ondernemerschap al in de schoolbanken stimuleren. Met het programma 'Zeker van je Zaak' worden studenten voorbereid op een ondernemende toekomst, iets waar wij graag aan bijdragen. Dit mooie maatschappelijke project verdient deze award.”

De Visma ambitie award is in het leven geroepen door Jong Ondernemen in samenwerking met Visma Software BV, leverancier van administratieve software. Visma wil met dit partnership en deze award de deelnemende Zeker van je Zaak-jongeren stimuleren hun ambities te vertalen naar een goede toekomst op de arbeidsmarkt. Aan de prijs is een geldbedrag van 1.000 euro (‘toekomstgeld’) verbonden.

© Nationale Onderwijsgids