Normal_huiswerk__begeleiding__uitleg__studenten__vo__mbo__hbo__docent

Onderwijsinstelling Landstede heeft zowel financieel als kwalitatief een grote inhaalslag gemaakt. De organisatie als geheel voldoet nu bijna helemaal aan de financiële kengetallen die de inspectie vereist. Op het gebied van onderwijskwaliteit is op de mbo-scholen van de onderwijsinstelling een inhaalslag gemaakt. Het aantal opleidingen met onvoldoende kwaliteit is fors verminderd. Dat meldt de Stentor. 

Over 2015 heeft Landstede een positief resultaat geboekt van om en nabij de zes miljoen euro, na enkele jaren van verliezen. Volgens bestuurder Theo Rietkerk zijn hier verschillende oorzaken voor. Zo wordt de organisatie strakker geleid waardoor minder geld 'weglekt'. Ook is er extra onderwijsgeld uit Den Haag binnengehaald voor kwaliteitsverbetering en zijn er niet-onderwijsactiviteiten afgestoten. Het laatste door druk van de Onderwijsinspectie die vond dat Landstede zich veel te veel op het ondernemerspad begaf, ten koste van de aandacht voor het onderwijs.

Uit een tussentijds rapport blijkt dat de inspectie tevreden is, maar financieel nog wel de vinger aan de pols houdt. Dit om erop toe te zien dat het afstoten van de private activiteiten doorgaat, en vanwege enkele enkele zwakke onderdelen binnen de onderwijsinstelling. Op het gebied van onderwijskwaliteit zijn de middelbare scholen van Landstede op orde. Het mbo is al goed op weg. “Er is nieuw elan ontstaan, en dat zie je vooral bij het mbo. We boeken nu echt resultaten, al zijn we nog niet klaar”, aldus Rietkerk. 

© Nationale Onderwijsgids