Logo_logo_landstede

Alle middelbare scholen van onderwijsinstelling Landstede zijn goed beoordeeld door de Onderwijsinspectie. De afgelopen drie jaar stond de onderwijsgroep die onder meer mbo-opleidingen en voortgezet onderwijs aanbiedt in de regio Zwolle onder toezicht van de inspectie. De inspectie heeft bij zijn laatste beoordeling geconstateerd dat de Landstede-scholengemeenschappen inmiddels weer voldoende scoren op de opbrengsten. Dit meldt Nu.nl.

De Landstede Groep heeft gewerkt aan een proactieve houding, vertelt kwaliteitsadvieseur Harry van Goor. “Dat betekent dat je niet eerst afwacht tot een externe partij als de Onderwijsinspectie zegt dat er wat moet gebeuren. Dan neem je zelf de regie in handen en ga je opbrengstgericht te werk.”

Samen met de lerarenteams en schooldirecties heeft Van Goor zich ingezet voor het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Die kwaliteit liet op sommige afdelingen te wensen over, aldus Van Goor. Om dat probleem aan te pakken kreeg elke school een eigen taakhouder die zich bezighield met kwaliteitszorg, werden enquêtes uitgezet onder leerlingen en ouders en werd het systeem aangepast om kwaliteitszorg een structureel onderdeel te maken van het beleid op elke school.

Eerder dit jaar oordeelde de inspectie minder positief over de mbo-afdelingen van de scholengroep. De school moet nog hard werken om de onderwijskwaliteit en het financieel beleid te verbeteren. Bestuursvoorzitter Theo Rietkerk kon enkele weken later melden dat de school inmiddels op sommige onderdelen bovengemiddeld goed scoort. Rietkerk verwacht dat ook op andere vlakken verbeteringen van de kwaliteit en organisatie snel zichtbaar worden.

© Nationale Onderwijsgids