Logo_roc_leiden_logo

ROC Leiden zegt zich niet te herkennen in het beeld dat geschetst wordt in de berichtgeving dat de school de ontslagen baseert op niet kloppende getallen. Een docent van de school beweerde dat de gegevens waarop de ontslagen zijn gebaseerd niet kloppen. Volgens de mbo-school wordt zo de indruk gewekt dat zij 'goochelen' met cijfers, maar zijn het hier niet mee eens. Dat meldt ROC Leiden.

ROC Leiden zegt in een reactie dat de school bij het vaststellen van het aantal zorgvuldig te werk zijn gegaan en dat er is gekeken naar de instroom van mbo-studenten voor het studiejaar 2016-2017 in vergelijking met de jaren daarvoor. “De prognose voor komend studiejaar is dat er 6544 studenten bij ROC Leiden studeren. Bij aanvang van studiejaar 2015-2016 waren dat er 7117 en bij aanvang van het studiejaar daarvoor (2014-2015) waren dat er 9000. Ook is bij het vaststellen van het aantal rekening gehouden met vroegtijdige uitstroom van studenten”, zegt het roc.

Volgens de mbo-school zijn er gezien de dalende studentenaantallen en vroegtijdige uitstroom van studenten te veel medewerkers in dienst. Hierdoor is het roc genoodzaakt om een aantal medewerkers te ontslaan. “Door op deze wijze de formatie in lijn te brengen met de studentenaantallen blijft ROC Leiden financieel gezond en is geen extra financiële steun nodig”, besluit het roc. 

© Nationale Onderwijsgids