Normal_docent_werk_ontslag_leraar_lerares_werken_tas

Het ROC Leiden maakte dinsdag bekend dat er 127 banen zullen verdwijnen, vanwege de daling in het aantal inschrijvingen voor het komend studiejaar. Maar volgens een docent van het ROC kloppen de gegevens waarop de ontslagen zijn gebaseerd niet en goochelt de leiding van het onderwijsinstituut met de cijfers. Dat meldt Leidsch Dagblad.

Volgens het College van Bestuur van ROC Leiden zitten er volgend schooljaar 6544 scholieren op de school. Dit zijn er 2500 minder dan de ruim 9.000 die er in het schooljaar 2014/2015 waren. Volgens een docent van de mbo-instelling kloppen deze cijfers niet. Zo zouden er aan het einde van het vorige schooljaar niet 9.000 scholieren zijn geweest, maar ruim 7.000. Ook zijn er in dat schooljaar 36 docenten aangenomen, omdat de kwaliteit van het onderwijs omhoog moest. “En nu is er een prognose van 6500 leerlingen en schrappen ze 127 volledige banen. Met in het achterhoofd dat er veel parttime docenten zijn, denk ik dat dat betekent dat zo'n 180 mensen hun baan verliezen”, zegt de docent.

De leiding van de school heeft de werknemers van de school via een powerpointpresentatie op de hoogte gesteld van de ontslagen. Op 11 en 17 mei heeft het College van Bestuur opnieuw overleg met de onderwijsbonden over de ontslagen. Daarna kunnen medewerkers rekenen op een vervolgbericht met meer gedetailleerde informatie, aldus de leiding.

ROC Leiden heeft inmiddels officieel gereageerd op de berichtgeving.

© Nationale Onderwijsgids