Normal_foto_2

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. In Amsterdam wordt dit gedaan door ‘Theater na de Dam’. Studenten Theater van het ROC van Amsterdam(ROCvA) geven twee voorstellingen op 4 en 5 mei die je kunt bijwonen, één daarvan is een productie studenten Cultureel Organiseren van het ROCvA. 

De eerste voorstelling is 'De Familie Levie'. Een theaterroute over en door de Rivierenbuurt tijdens de Tweede Wereldoorlog. In deze voorstelling vertellen en spelen jonge Amsterdammers over wat ze zelf niet hebben meegemaakt. De afgelopen maanden gingen zij in gesprek met oudere buurtbewoners. Deze theaterroute is gekoppeld aan ‘Toen jij verdween, kreeg ik jouw trein’, in Amsterdam-Noord. Onderweg maken we daarom verbinding met de andere kant van het IJ. De voorstelling is woensdag 4 mei om 21:00 uur op Europaboulevard 13 (MBO College Zuid). Een kaartje kost 7,50 euro. Deze voorstelling wordt geproduceerd door studenten Artiest Cultureel Organiseren van het ROCvA. Meer informatie over deze voorstelling is hier te vinden.

De tweede voorstelling is 'Toen jij verdween, kreeg ik jouw trein'. Een voorstelling over jongeren in Amsterdam-Noord tijdens de Tweede Wereldoorlog. De afgelopen maanden ging een groep jonge Amsterdammers in Amsterdam-Noord op de koffie bij hun oudere buren. De bijzondere gesprekken die daar gevoerd werden, vormen de basis voor een zich verplaatsende theatervoorstelling in en om de Tolhuistuin. Tijdens deze wandeling blazen de jonge Amsterdammers nieuw leven in de verhalen van de oude buurtbewoners. De voorstelling is woensdag 4 mei om 21:00 uur en 5 mei om 20:00 uur in de Tolhuistuin. Een kaartje kost 7,50 euro, dit is inclusief één consumptie. Deze voorstelling wordt geproduceerd door Ilon Lodewijks. Om te reserveren, stuur een e-mail naar reserveren@tolhuistuin.nl. Meer informatie over de voorstelling is hier te vinden.

(Dit is een advertorial)