Normal_apps

Ruim 30 studenten en docenten van de opleiding ICT, Media en Vormgeving van ROC Leiden waren te gast op het Europese hoofdkantoor van Google in Dublin. Hoogtepunt van de dagtrip was de presentatie van een zestal studenten over hun product. De uitverkoren mediavormgevers, applicatie-ontwikkelaars en mediadevelopers zijn geselecteerd uit 70 inzendingen. 

Vierdejaars studenten Applicatieontwikkelaar Martijn Smit (Gouda) en Justin Fransen (Boskoop) hebben hun product mogen presenteren. De 19-jarige Martijn ontwikkelde een applicatie waarin alle wachtwoorden bewaard kunnen worden. Voor elke toegang is één pincode nodig. “Mocht de database bijvoorbeeld gehackt worden, dan is er een beveiligingsmechanisme dat ervoor zorgt dat de wachtwoorden versleuteld zijn en daarmee niet direct leesbaar. Dat geeft de gebruiker tijd om een nieuwe wachtwoord in te stellen”, aldus Martijn. Hij benadrukt daarbij dat hij ook veel aandacht heeft besteed aan design en klantvriendelijkheid. 
 
De 20-jarige Justin ontwikkelde Inspector.Applock.nl, een applicatie die het gedrag van een gebruiker op een website gedetailleerd laat zien. Het houdt het gedrag van de gebruiker bij. Dit levert nuttige informatie op om een website gebruikersvriendelijker en daarmee beter te maken. “Applock Inspector is een oplossing voor kleine bedrijven die hun website willen verbeteren en geen hele nieuwe website willen (laten) maken, maar wel de functionaliteiten en gebruikersvriendelijkheid op hun huidige website willen verbeteren. Daarnaast is het ook voor grote bedrijven interessant om het gedrag van bezoekers te analyseren. Informatie op gebied van gebruikersvriendelijkheid is namelijk voor iedereen erg waardevol.”, aldus Justin. 
 
Docenten Patrick Ras en Emin Kececi van de ICT Academie hopen dat de presentaties zullen leiden tot een jaarlijks terugkerend bezoek aan Google. Zij zijn trots op hun studenten en hopen dat zij een blijvende indruk hebben achtergelaten in Dublin. 
 
© Nationale Onderwijsgids