Normal_image001

60 eerstejaarsstudenten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn aan de ROC van Twente gaan zich inzetten om plastic doppen in te zamelen voor KNGF Geleidehonden. Het geld dat de recycling van de doppen oplevert komt geheel ten goede aan de opleiding van blindengeleidehonden. Dat meldt ROC van Twente.

Tijdens hun stage en toekomstige beroep komen de studenten met veel doelgroepen in aanraking, ook met mensen die slechtziend of blind zijn. Om hier meer inzicht in te krijgen, gaf Bianca Stokkingreef van het KNGF een presentatie over hoe het is om te leven met een visuele beperking. Zij sprak uit eigen ervaring en liet zien wat haar hond voor haar betekent om zelfstandig te kunnen functioneren.

De studenten hebben samen met docenten ervoor gezorgd dat hun ROC-locatie aan de Wierdensestraat in Almelo een officieel inzamelpunt wordt voor plastic doppen. Samen met Bianca Stokkingreef onthulden zij 3 december het deponeerpunt als officiële start van de actie waarvan de studenten ambassadeurs zijn. Zowel medewerkers als studenten, maar ook inwoners van Almelo en omgeving kunnen voortaan hier hun plastic doppen droppen. Er is circa 20.000 kilo aan doppen nodig om een geleidehond een basistraining te geven. Meer informatie op www.geleidehond.nl/doppen

© Nationale Onderwijsgids