Normal_jet_bussemaker__ii__minister_ocw_rijksoverheid

De afgelopen dagen is de Tweede Kamer in debat geweest over de onderwijsbegroting. Hierin werd ook aandacht gevraagd voor de bekostigingsproblemen bij de AOC's. Bij minister Bussemaker drongen drie kabinetsleden van verschillende partijen aan om bij deze kwestie stil te staan en mee te denken over een oplossing. De Onderwijsminister bleef van mening dat er geen (groot) verschil in bekostiging is tussen ROC en AOC studenten. Dat meldt de AOC Raad.

Volgens de Tweede Kamer is er wel sprake van ongelijke bekostiging. Door de bezuiniging zou er een ongelijkheid van 28 miljoen euro zijn ontstaan. Hierdoor zou de continuïteit van het groene mbo ernstig in gevaar komen. Volgens Bussemaker moeten de scholen in gesprek met de staatssecretaris van het Ministerie van Economische Zaken.

Dinsdag wordt een debat gehouden over de begroting voor het groene onderwijs van het Ministerie van Economische Zaken. De ChristenUnie heeft hiervoor een amendement ingediend, waarmee de bezuiniging van 28 miljoen euro op het groene mbo wordt teruggedraaid. De AOC Raad zegt nog steeds te hopen op een oplossing. “Het kan toch niet zo zijn dat onze leerlingen en studenten de dupe worden van een financieel tekort bij het ministerie van Economische Zaken.”

© Nationale Onderwijsgids