Normal_monteur_student_techniek_auto_technisch

De kwaliteit van monteurs moet verbeterd worden door de samenwerking van het Summa College en tien truckdealers uit de regio Eindhoven. De partijen hebben hiervoor een overeenkomst getekend. De samenwerking moet er ook voor zorgen dat er meer studenten de opleiding tot truckmonteur gaan volgen. Dat meldt Omroep Brabant.

De truckmonteur opleiding is nu nog onderdeel van de autotechniekopleiding. De opleiding zat in noodweer. Om te kunnen blijven bestaan moest de opleiding minimaal achttien studenten in het nieuwe schooljaar hebben. De vooruitzichten waren niet goed.

Met de nieuwe Truck Academy zijn de vrachtwagenbedrijven erg blij. “We krijgen in de toekomst nieuwe monteurs die helemaal up to date zijn. Daaraan gaan wij zelf een steentje bijdragen”, zegt Riné Merks namens de dealers. De studenten krijgen op de academy les in de laatste technieken door leermeesters per student die door de dealers aangeleverd wordt. Inmiddels zijn er al 24 aanmeldingen van studenten binnen voor het nieuwe schooljaar. De kans is groot dat deze studenten na het behalen van hun diploma meteen een contract krijgen. 

© Nationale Onderwijsgids