Een foto met de jonge ondernemers
Op 17, 18 en 19 december staan jonge ondernemers van de opleiding Ondernemer Detailhandel van het ROC Horizon College met hun studentenbedrijven op de kerstmarkt in tuincentrum De Boet te Hoogwoud. De module Jong Ondernemen, onderdeel van de opleiding, omvat het opstarten van een eigen studentenbedrijf met daaraan gekoppeld activiteiten om het bedrijf te promoten. 
 

Het gaat om drie studentenbedrijven die elk een eigen product hebben. De studenten van de bedrijven regelen alles zelf en ze hebben allen hun eigen personeel. De jonge ondernemers hebben zelf ook marktonderzoek gedaan. De studenten volgen hun opleiding bij het Horizon College in Heerhugowaard.

Safe Cooking is een bedrijf met vijf gemotiveerde jonge ondernemers. Het product dat zij verkopen is een siliconen kooknetje genaamd de Foodpod. Dit product zorgt ervoor dat je de groentes en eieren gemakkelijk uit de pan kunt halen zonder dat je de pan hoeft af te gieten. Topking is een bedrijf dat elke uitdaging aangaat. Het product dat Topking gaat verkopen is een plastic dopje dat op een blikje frisdrank past. Hierdoor kun je gemakkelijker drinken. Dit product heet de Snappy Cap. StayConnected is een jong en innoverend studentenbedrijf. Zij zijn gespecialiseerd in oplaadmogelijkheden voor verschillende modellen mobiele telefoons. Zij verkopen telefoonhoesjes die voorzien zijn van een batterij.

© Nationale Onderwijsgids