Logo_roc_leiden_logo

ROC Leiden heeft bestuursvoorzitter Jeroen Knigge ontslagen. De Raad van Toezicht verwijt hem gebrek aan daadkracht. De mbo-instelling staat sinds 2012 onder verscherpt toezicht van de Onderwijsinspectie door problemen met de onderwijskwaliteit en de financiële situatie. Volgens een woordvoerder had Knigge een “te laag tempo” bij het aanpakken van deze problemen. Dit meldt Omroep West.

De Leidse mbo-school kwam in de problemen door ambitieuze bouwprojecten en andere riskante financiële ondernemingen. Knigge wilde zogezegd hard ingrijpen om het ROC Leiden weer gezond te maken maar de Raad van Toezicht is niet tevreden over zijn vorderingen tot dusver. De instelling onderhandelt op dit moment met Knigge over een afkoopsom.

De Raad heeft nu Henk de Jong, voormalig gemeentesecretaris van Amsterdam, aangenomen om de functie van Knigge over te nemen. “Als bestuurder zal hij zich inzetten voor het structureel oplossen van een aantal met elkaar samenhangende problemen” de financiële problemen, de huisvestingsproblematiek, verbetering van de onderwijskwaliteit en betere afstemming met de andere mbo-opleidingen in de regio Leiden”, aldus het ROC.

© Nationale Onderwijsgids