Normal_sandy-millar-nus2gdpcdoi-unsplash__1_

Ruim een week na de sluiting van kinderdagverblijf Kei Lief in Megen, blijven de deuren voorlopig nog dicht. Er zijn nog steeds niet genoeg medewerkers beschikbaar om open te kunnen, laat de eigenaar van de opvang weten. Vorige week moest de locatie dicht na een kritisch rapport van de GGD. Notulen waren vervalst en er waren structureel onvoldoende pedagogisch medewerkers beschikbaar. Dit meldt het Brabants Dagblad.  

Kei Lief stond sinds een tijdje onder verscherpt toezicht van de GGD, maar liet geen verbetering zien. Daarop zette de toezichthouder het zwaarste handhavingsmiddel in: een tijdelijke sluiting van de opvang. Het kinderdagverblijf kon namelijk geen bezettingsoverzichten overhandigen en eenmaal ter plekke zag de GGD dat er onvoldoende gediplomeerd begeleiders op de groep stonden. Ook zouden notulen zijn vervalst. Een vergadering die volgens de notulen op 17 oktober 2022 plaatsvond, vond in werkelijkheid nooit plaats. De betreffende notulen waren vier jaar geleden al gemaakt. Ook klaagden medewerkers over het slechte luisteren van de eigenaar.

Mogelijke overname

Inmiddels heeft zij laten weten haar opvang voorlopig niet te openen. Mogelijk neemt een andere partij Kei Lief over. De gemeente Oss ondersteunt het onderzoek hiernaar waar dat nodig is. Als het aan de lokale SP ligt, brengt de gemeente alle partijen actief bij elkaar. “Veel ouders zijn nu mooi de pisang. Zij zitten met een groot probleem. Voor de afgelopen week was dat misschien nog wel op te lossen, maar voor een lange termijn is dat heel lastig.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky