Logo_image002
Woensdag vond de officiële ondertekening van het samenwerkingsverband binnen de Twentse Zorgacademie (TZA) plaats. De samenwerkingspartners zetten hun handtekening onder dit bijzondere project, dat onder anderen burgers, studenten en mantelzorgers laat kennismaken met zorg technologische ontwikkelingen, technieken en apparatuur. Dit meldt het ROC van Twente. 
 
De bedoeling van deze samenwerking is om burgers samen met studenten laagdrempelig kennis te laten maken met nieuwe technieken, die onder andere het zelfstandig blijven wonen ondersteunen en zorg personaliseren. Met het tekenen van de intentieverklaring samenwerkingsovereenkomst bekrachtigen alle partijen officieel de intensieve samenwerking die reeds bestaat. Samen gaan ze gebruik maken van de innovatieve (opleidings)mogelijkheden die de ruimte van de TZA hen biedt. 
 
Studenten in de zorg, welzijn, techniek en bouw worden bij de TZA stageplaatsen aangeboden. Ook biedt de samenwerking burgers de kans te leren omgaan met technologie. Daarnaast kunnen verzorgenden, verpleegkundigen, vrijwilligers en mantelzorgers kennismaken met en geschoold worden in de modernste technieken en technologieën. De kennis en ervaring van de partners in deze samenwerking wordt gebruikt voor continue verbetering van de TZA. Het ROC van Twente, Livio, Loohuis communicatie en beveiligingen B.V., Loohuis Installatietechnieken B.V., de gemeente Enschede en Roessingh Research and Development zijn de samenwerkingpartners achter de TZA. 
 
© Nationale Onderwijsgids