Logo_rtc-logo

Het Regionaal Techniek Centrum (RTC) in Hardenberg wil per 2017 het Centrum Vakopleiding Nieuwe Stijl worden. Het gaat zich de komende jaren ontwikkelen tot een opleidingscentrum waar 180 tot 200 personen om- of bijgeschoold kunnen worden. De gemeente en provincie stellen hiervoor 2 ton beschikbaar. Dit meldt de Stentor. 

Na de zomervakantie worden de eerste veranderingen in het opleidingstraject al doorgevoerd. Uiteindelijk moet het centrum zich zo ontwikkelen dat het schoolverlaters, werkzoekenden en ‘gewone’ werknemers om en bij kan scholen zodat zij een goede kans maken op een baan. 
 
Het RTC krijgt van de gemeente Hardenberg en de provincie Overijssel bijdragen om meer technische vakmensen op te kunnen leiden. Het gaat om een gemeentelijke bijdrage van 50.000 euro en een provinciale bijdrage van 150.000 euro. Het RTC moet met het geld uitgroeien tot een opleidingscentrum dat zonder overheidssteun kan rondkomen en waar 180 tot 200 personen opgeleid kunnen worden. Het vernieuwde educatiecentrum is een initiatief van werkgeversvereniging De Koepel, werknemers, gemeente Hardenberg, het UWV en het Alfa College. 
 
© Nationale Onderwijsgids