Bouw van een achtbaan

Vandaag is de Walibi Techniekdag gehouden. Jongeren kunnen op deze dag op een laagdrempelige manier kennis maken met techniek met een bezoek achter de schermen bij attractiepark Walibi Holland. De dag wordt georganiseerd voor het voortgezet en basisonderwijs in Lelystad en Dronten door MBO College Lelystad en Vakcollege Techniek. Dit meldt Walibi Holland. 

“In het kader van het dreigende structurele tekort aan technisch personeel en de jaarlijks dalende aanmeldingen voor technische opleidingen is het belangrijk om jongeren te laten zien dat techniek overal is,” zegt Hans Overbeek, manager opleidingen bij MBO College Lelystad. “Tijdens deze dag laten we leerlingen van het voortgezet onderwijs en hun ouders op een speelse en laagdrempelige manier kennis maken met techniek. Walibi Holland heeft een eigen technische afdeling die de jongeren een schitterend beeld kan geven van wat er allemaal op technisch gebied gebeurt binnen een attractiepark.” 
 
In totaal bezoeken ongeveer 200 leerlingen en docenten de Walibi Techniekdag. De jongeren kijken gedurende de dag mee met technische professionals en kunnen verschillende demonstraties bijwonen, zoals bijvoorbeeld de demonstratie ‘redden op hoogte’. Daarnaast krijgen de leerlingen een backstage tour waarbij ze de werkende kant van de attracties kunnen bekijken. 
 
De jongeren gaan zelf ook aan de slag met techniek. Er zijn uitdagingen uitgezet die ze op moeten lossen. Zo zullen de leerlingen een kapotte attractie met wat sleutelwerk weer aan de praat moeten krijgen. Medeleerlingen moeten het reparatieproject ondersteunen door de logboeken en handboeken door te spitten. En dat terwijl de bezoekers staan te wachten totdat ze de attractie weer in kunnen. 
 
© Nationale Onderwijsgids