Normal_homo_gay

Minister Bussemaker van Onderwijs zal volgend jaar onderzoek laten doen naar de invoering van verplichte LHBT-voorlichting. LHBT is een afkorting die staat voor lesbisch, homo-, bi- en transseksueel. Sinds 2012 is voorlichting over seksuele diversiteit opgenomen in de kerndoelen van het onderwijs. Dat meldt belangenorganisatie COC Nederland.

Het onderzoek naar de invoering van LHBT-voorlichting zal worden uitgevoerd door de Onderwijsinspectie. Dat heeft minister Bussemaker gezegd tijdens een Kamerdebat over de voortgang van het LHBT-emancipatiebeleid. De resultaten van het onderzoek moeten in de eerste helft van 2016 binnen zijn.

Het onderzoek zal gebruik maken van lopende onderzoeken naar onder meer de uitwerking in lesmateriaal en docentenhandleidingen en de veiligheidsmonitor over de positie van LHBT-leerlingen. Ook zal specifiek gekeken worden of de voorlichting over seksuele diversiteit en genderidentiteit op het mbo voldoende. Uit eerder onderzoek blijkt namelijk dat in het middelbaar beroepsonderwijs de positie van LHBT'ers relatief slecht is.

© Nationale Onderwijsgids