Logo_horizon_college

Leerlingen van de mbo-opleiding Brood & Banket van het ROC Horizon College hebben goed gescoord tijdens de regionale jeugdvakwedstrijden brood en banketbakken. Valentijn Tuithof uit Den Helder, Tom Hoogenbosch uit Castricum en Michel Smit uit Wognum eindigden als eerste in hun klasse en mogen door naar de Nederlandse Kampioenschappen. Valentijn Tuithof bereikte de eerste plaats in de klasse Assistent-Bakker, Tom Hoogenbosch bereikte de eerste plaats in de klasse Uitvoerend Banketbakker en Michel Smit behaalde de eerste plaats in de klasse Brood en Banket. De winnaars volgen hun mbo-opleiding bij het Horizon College in Heerhugowaard. Acht andere leerlingen van het Horizon College eindigden in hun klasse op een tweede of derde plaats. Dat betekent dat van de 21 prijzen er 11 naar het Horizon College zijn gegaan.

Doel van de vakwedstrijden is om leerlingen in competitieverband uit te dagen hun vakbekwaamheid te meten met die van anderen. De regiokampioenen van de verschillende klasses strijden op 23 april 2014 om de titel Nederlands kampioen.

90 deelnemers
Voor de regionale vakwedstrijden is Nederland opgedeeld in zes regio’s. De vakwedstrijden werden donderdag 20 februari gehouden in zeven verschillende klasses bij het ROC van Amsterdam. Deelnemers moesten twee verschillende producten maken. Aan de regiowedstrijd deden maar liefst 90 deelnemers mee. Naast het Horizon College streden ook leerlingen van het ROC van Amsterdam en ROC Leiden om de felbegeerde titels.

© Nationale Onderwijsgids