Mark Rutte, premier Rutte, minister-president

DEN HAAG - Premier Mark Rutte zal op 20 maart de twee genomineerde praktijkopleiders voor de verkiezing 'Beste Praktijkopleiders 2012' een bezoek brengen. Dat staat te lezen op de website van de Rijksoverheid.

De verkiezing is bedoeld om bedrijven die zich richten op de praktijkopleiding van jongeren positief onder de aandacht te brengen. De verkiezing valt samen met de verkiezing voor 'Beste Leerbedrijf 2012'. Ieder jaar worden op dergelijke bedrijven ruim 400.000 mbo'ers klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Rutte zal op 20 maart eerst een bezoek brengen aan Eric Dekkers, hoofd van de afdeling Bedrijfsopleiding van VDL ETG Eindhoven B.V., die is genomineerd wegens zijn bevlogenheid bij het overbrengen van vakinhoudelijke kennis. Daarna zal de premier Kathy Uding van Cosmo Hairstyling in Utrecht bezoeken. Uding werd genomineerd, omdat zij enorm betrokken is bij haar leerlingen en vanuit een duidelijke visie jongeren kennis bijbrengt.

De twee verkiezingen zijn een initiatief van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, die ze organiseert in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op 8 april zullen de winnaars van beide verkiezingen in Rotterdam bekend worden gemaakt.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem