André Kuipers, Astronaut, TEDx Zwolle

ZWOLLE - Astronaut André Kuipers zal 12 maart een van de gastsprekers zijn van TEDx Zwolle, een initiatief dat in de theaterzaal van het Deltion College in Zwolle en tevens in het auditorium van hogeschool Windesheim zal worden georganiseerd. Dat meldt de Stentor.

TEDx is een van origine Amerikaans fenomeen, waarbij inspirerende betogen worden gehouden over maatschappelijk relevante onderwerpen door bekende en minder bekende personen. TEDx Zwolle komt voort uit een samenwerking tussen Trendbureau Overijssel, Kennispoort Regio Zwolle, Natuur en Milieu Overijssel en Polymer Science Park.

Samen met 14 andere gastsprekers zal Kuipers op de bijeenkomst dieper ingaan op het thema 'Technology for a better life'. "We willen laten zien dat ook mensen uit de regio Zwolle bezig zijn met technologische innovatie. Verder willen we jongeren warm maken voor techniek", aldus Hans Peter Benschop, een van de initiatiefnemers.

Geïnteresseerden kunnen zich tot 27 februari op de website www.tedxzwolle.nl inschrijven. Uit de aanmeldingen zullen 100 mensen worden geselecteerd. In het auditorium van hogeschool Windesheim is een live-stream van het evenement te zien, waar plaats is voor 380 geïnteresseerden.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem