nordwin college eco-schools certificaat

LEEUWARDEN - Vijf locaties van het Friese Nordwin College hebben maandagmiddag het Bronzen Certificaat van Eco-Schools in ontvangst genomen. In ons land is het voor eerst dat in één keer aan vijf locaties dit certificaat is uitgereikt.

De gecertificeerde locaties van het Nordwin College ontvingen het Bronzen Certificaat omdat zij op succesvolle wijze de eerste vier stappen van het zevenstappenplan hebben doorlopen.

Op alle locaties van het Nordwin College zijn leerlingen en docenten hard bezig met duurzaamheid. Sinds september doen zij mee aan Eco-Schools, het internationale keurmerk voor duurzame scholen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2013 vierde het Nordwin College het behaalde resultaat. Na een korte toespraak van elke locatie over de activiteiten die zij sinds september hebben ondernomen, ontvingen zij het Bronzen Certificaat uit handen van collegevoorzitter Ton Stierhout.

Stierhout is namens iedereen van de school trots op het gezamenlijke resultaat: 'Nordwin College schrijven we met de D van Duurzaam. Dat onze vmbo- en mbo-locaties met zoveel energie en plezier werken aan duurzaamheid, is prachtig!'

Via Nieuwsbank.nl

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres