Normal_zorg

HAARLEM – De beroepsopleiding Mbo-Verpleegkundige aan het Nova College, dat vestigingen heeft in Haarlem en Alkmaar, is vernieuwd. Doel van de modernisering is om het onderwijs en de praktijk nog beter op elkaar te laten aansluiten. In de eerste week maakten de tachtig eerstejaars studenten kennis met de zorgbranche in vier verschillende ziekenhuizen.

De cursisten maken in de vernieuwde opleiding gelijk al in het eerste jaar kennis met het ziekenhuis. De vernieuwde opleiding is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen het Nova College, het Kennemer Gasthuis in Haarlem, het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp en het Ziekenhuis Amstelland in Amsterdam.

Nieuw is dat de cursisten meteen al in het eerste leerjaar kennismaken met de praktijk. Tot en met januari zijn ze niet alleen op school, maar ook één dag per week in het ziekenhuis. De cursisten krijgen onderwijs van docenten uit het ziekenhuis in speciaal ingerichte leslokalen. De nieuwste ontwikkelingen in de zorg zijn verwerkt in de lesstof, die veelal digitaal wordt aangeboden. Ook oefenen ze in het skillslab. De ziekenhuizen werken in het onderwijsprogramma nauw samen met het Nova College.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen