Normal_3962

Kinderdagverblijf en naschoolse opvang De Toffeltjes in Amsterdam-Slotervaart mag maandag gewoon open. Stadsdeel Nieuw West sloot vrijdag de buitenschoolse opvang, omdat er veel teveel kinderen waren opgenomen. Maar de voorzieningenrechter heeft het besluit voorlopig teruggedraaid, zo meldt RTV Noord-Holland.

De buitenschoolse opvang kreeg door het stadsdeel een exploitatieverbod opgelegd, nadat uit inspecties van de GGD bleek dat er onder andere twee keer zoveel kinderen in ruimtes verbleven als was toegestaan.

Het stadsdeel wilde bovendien het kinderdagverblijf voor baby's en peuters maandag sluiten, tenzij er in het weekeind verbeteringen zouden worden aangebracht. De GGD concludeerde hier dat er te weinig bedjes waren, waardoor de kinderen "her en der in het gebouw sliepen". Bovendien waren er te weinig leidsters voor de hoeveelheid kinderen die aanwezig waren.

Verworpen
De directie van De Toffeltjes stapte meteen naar de rechter. Volgens de advocaat van De Toffeltjes verwierp de voorzieningenrechter vrijdagavond voorlopig de beslissing van het stadsdeel, zodat zowel de naschoolse opvang als het kinderdagverblijf maandag gewoon open mogen.

Maar De Toffeltjes ontkomt niet aan maatregelen om op korte termijn de situatie te verbeteren. Anders volgt alsnog sluiting.

Bekijk hier de reportage van RTV Noord Holland.