Normal_kind__schommel__kov__po__buiten_spelen__blij__plezier

Alle 3000 stints moeten weer de weg op kunnen voordat het nieuwe schooljaar begint. Dat schrijft fabrikant Edwin Renzen aan zijn klanten. Dit meldt NOS.

De investering om de stints aan te passen is logistiek, technisch en financieel gezien een groot project, aldus Renzen. Toch denkt hij dat het mogelijk is om alle 3000 stints nog voor het einde van de zomervakantie rijklaar te maken. Dat betekent concreet dat de voertuigen worden opgehaald bij de eigenaren, uit elkaar worden gehaald, nieuwe onderdelen gemonteerd krijgen en vervolgens weer worden teruggeleverd. Een kostenplaatje van mogelijk zo’n 3000 euro per stint.
 
Ook krijgen de elektrische bolderkarren een kenteken, waarmee ze vallen onder de categorie van bijzondere bromfietsen. Minister Cora van Nieuwenhuizen is momenteel bezig met een nieuw toelatingskader daarvoor, dat eind februari klaar moet zijn. 
 
De stint, populair bij veel kinderdagverblijven en bso’s, kwam eind september onder vuur te liggen vanwege een dodelijk ongeluk met het voertuig bij een spoorwegovergang in Oss. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven en raakten een vijfde kind en een volwassene zwaargewond.
 
Door: Nationale Onderwijsgids