Normal_11527

HARDERWIJK - Stichting de Hortus in Harderwijk wordt direct na de schoolvakantie een buitenschoolse opvang (BSO). Het bestuur heeft voor deze koerswijziging gekozen, omdat het door de bezuinigingen van de gemeente Harderwijk een aanzienlijk lager bedrag krijgt, zo meldt Het Kontakt.

Het Centrum voor Natuur en Milieu stopt als informatie- en bezoekerscentrum en ook komt er een einde aan de wisselende exposities die De Hortus sinds jaar en dag het hele jaar door organiseerde.

De Hortus krijgt van de gemeente Harderwijk nog maar vijftigduizend euro in plaats van de 123.000 euro. Volgens directeur Louis Zandbergen is dat nauwelijks genoeg om haar educatieve-activiteiten voor basisscholieren op de Noordwest Veluwe te kunnen blijven aanbieden.

Om te kunnen voorkomen dat de stichting het Hortusgebouw te moeten verlaten heeft het bestuur er voor gekozen om een 'groene' BSO te starten. "De kinderen gaan hier allerlei leuke dingen doen die te maken hebben met natuur en cultuur", zegt Zandbergen.

Het Hortusgebouw biedt een huiselijke, vertrouwde sfeer en ligt in het Hortuspark waar kinderen buiten op een veilige manier voldoende plezier kunnen maken.

BSO De Hortus biedt plaats aan maximaal twintig kinderen van vier tot twaalf jaar die vanaf een uur of half drie door pedagogisch geschoolde medewerkers worden opgevangen. In vakanties is de opvang de hele dag open.

© Nationale Onderwijsgids / Jannes Oosterveld