Logo_week_van_het_jonge_kind__kinderopvang

Van 16 tot en met 20 april wordt weer de Week van het Jonge Kind georganiseerd, met als thema Gezond opvoeden; waar leg jij de grens? Op 13 april vindt voor de zesde keer het openingscongres van de Week van het Jonge Kind plaats. Dit meldt Brancheorganisatie Kinderopvang.

Tijdens het openingscongres worden verschillende aspecten van 'gezond opvoeden belicht. In het ochtendprogramma zullen Jools Page, Micha de Winter en Sanderijn van der Doef vanuit hun eigen expertise spreken over hoe de kinderopvangprofessional kan bijdragen aan het gezond opgroeien van jonge kinderen. In de middag zijn er interessante deelsessies over mediawijsheid, seksuele ontwikkeling en risicovol spelen.  Het volledige programma staat op de website van de Week van het Jonge Kind.
 
De Week van het Jonge Kind is voor iedereen die betrokken is bij het jonge kind. De bedoeling van deze week is om aandacht te vragen voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind en om te laten zien wat er in het land gebeurt voor jonge kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien. 
 
Meer informatie over de Week van het Jonge Kind en het openingscongres op 13 april is te vinden via www.weekvanhetjongekind.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids