foto: Paul Ridderhof

Beestje, waar ben je? van Nosy Crow en Ingela P. Arrhenius (Gottmer) is verkozen tot het BoekStart Babyboekje 2018. Dat maakten Z@ppelin-presentatrice Nienke van den Berg en Dieuwertje Blok bekend op de Negenmaandenbeurs.

Van 24 januari tot 21 februari 2018 konden ouders en pedagogisch medewerkers stemmen op hun favoriete boekje uit een shortlist die was samengesteld door een deskundige jury. Het is de derde keer dat deze boekenprijs voor de allerjongste categorie (0-1,5 jaar) werd uitgereikt.
 
Met de verkiezing van Het BoekStart Babyboekje wil BoekStart uitgevers stimuleren meer goede babyboekjes op de markt te brengen. Ook wil de prijs ouders en medewerkers van de kinderopvang een leidraad bieden bij het kiezen van goede babyboekjes. Over het winnende boekje schreef de jury: “Beestje, waar ben je is een boekje met vilten flapjes met mooie kleuren, prachtige vormgeving, stevige bladzijdes en helemaal achterin een spiegeltje voor de ijdele baby's onder ons om kiekeboe mee te spelen".
 
Op de shortlist stonden naast Beestje, waar ben je? de volgende titels: Piep piep met Fiep van Fiep Westendorp, Contrastboekje Hallo Baby! (Veltman Uitgevers), Mijn schuifboekje. De boerderij, van Nathalie Choux en Dierentuin van Lisa Jones & Edward Underwoord.

BoekStart

BoekStart bestaat dit jaar al 10 jaar en is een landelijk leesbevorderingsprogramma, dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken.
Het programma wordt vanuit de Bibliotheek georganiseerd: bijna alle bibliotheken doen mee. Ook gemeenten, consultatiebureaus, kinderopvang en boekhandels zijn actief betrokken. BoekStart is onderdeel van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs. Zie voor meer informatie www.boekstart.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids