Normal_lezen_kind_meisje_boek_natuur_buiten

Het schrijversechtpaar Monique en Hans Hagen volgen samen Jan Paul Schutten op als ambassadeur van het Nederlandse kinder- en jeugdboek. De auteurs werden vanochtend officieel benoemd tot Kinderboekenambassadeurs tijdens het jaarlijkse congres Lezen Centraal van Stichting Lezen. Samen zullen zij zich de komende twee jaar inzetten voor de promotie van de jeugdliteratuur. Dit meldt Leesplein.

Van boeken word je gelukkig, dat is de boodschap die de beide ambassadeurs aan kinderen willen overbrengen. Daarbij willen ze speciale aandacht vragen voor (kinder-)poëzie. Het schrijversduo zal het land intrekken om zoveel mogelijk kinderen met hun boodschap te bereiken. Daarbij roepen ze de hulp in van ouders, docenten, pabo-docenten en andere professionals die met kinderen werken of in het boekenvak werken. De ambassadeurs zullen niet alleen lezingen en workshops geven, maar bijvoorbeeld ook asielzoekerscentra bezoeken en berichten delen op de speciale Facebook-pagina en website.

De Nederlandse Kinderboekenambassadeurs worden telkens voor twee jaar aangesteld door Stichting Lezen en het Nederlandse Letterenfonds in samenwerking met de Stichting Schrijver School Samenleving en Stichting CPNB.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids