Logo_logo_humanitas_pms_02

Kinderopvang Humanitas heeft besloten per 1 januari geen gastouderopvang meer aan te bieden. De organisatie wil zich richten op hun kernactiviteiten in kinderdagverblijven, centra voor buitenschoolse opvang en peuteropvang/-speelzalen voor kinderen van 0-12 jaar. Humanitas stelt dat gastouderopvang een andere 'tak van sport' is en vraagt om specifieke kennis en aandacht. Dat meldt Kinderopvang Humanitas. 

Voor de gastouders die aangesloten waren bij Kinderopvang Humanitas heeft de organisatie gezocht voor een passende partij, zodat de dienstverlening en de opvang van de kinderen een zo goed mogelijk vervolg kan krijgen. De organisatie heeft dat gevonden in gastouderbureau ViaViela. De ouders en gastouders staan vrij om te kiezen voor het gastouderbureau of een andere aanbieder.

Stichting Kinderopvang Humanitas is de grootste landelijke kinderopvangaanbieder zonder winstoogmerk, met in totaal 288 kinderdagverblijven, centra voor buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen door heel Nederland. De pedagogische meerwaarde van het aanbod aan ruim tienduizend kinderen is leidend voor alle keuzes die de organisatie maakt en het dagelijks aanbod dat de pedagogisch medewerkers bieden. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids