Normal_leren_lezen__kinderboek__peuter__lezen__taal

Peuters die kampen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) kunnen nu ook in Den Bosch naar een speciale behandelgroep. De groep is gevestigd in Brede Bossche school De Kruiskamp. Met de komst van de behandelgroep speelt Kentalis in op de vraag in Den Bosch naar vroegbehandeling voor kinderen met TOS. Dat meldt Kentalis.

Een taalontwikkelingsstoornis beïnvloedt de hele ontwikkeling van een kind. Het is daarom erg belangrijk dat jonge kinderen met TOS op tijd de juiste hulp krijgen om te voorkomen dat achterstanden groter worden. Kentalis heeft daarom al behandelgroepen op verschillende plekken in Nederland. Deze week is de groep in Den Bosch geopend.

Het doel van vroegbehandeling is uiteindelijk dat communiceren weer leuk wordt, frustraties afnemen, achterstanden niet onnodig groter worden en peuters en kleuters zo goed mogelijk kunnen doorstromen naar het basisonderwijs. Bij de behandelgroepen leren de jonge kinderen op een speelse manier communiceren communiceren in een veilige, kleine groep.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids