Normal_po__kov__docent__leraar__leerkracht__leerlingen__les__uitleg

Er is een landelijke pilot gestart voor een digitaal Permanent Educatieplatform Pedagogisch Professionals (PEPP). Deze pilot is bedoeld voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang die zich voortdurend willen blijven bijscholen. Dit meldt de Klaroen.

Permanente educatie is een manier om te zorgen dat de kennis en vaardigheden van beroepskrachten actueel zijn en overeenkomen met de laatste wetenschappelijke inzichten. Door permanente educatie van de pedagogisch medewerkers krijgen kinderen nog meer ontwikkelingsmogelijkheden. 
 
Op dit moment zijn er vijf modules ontwikkeld. Hiervan richten vier modules zich op het versterken van de nieuwste wetenschappelijke kennis en inzichten over kinderen van 0 tot 2 jaar en van 2 tot 4 jaar. Breinontwikkeling is het onderwerp van de laatste module. 
 
PEPP wordt nog steeds doorontwikkeld. Er zijn momenteel modules in de maak over onder andere de ontwikkeling van het jonge en oudere schoolkind en over hoe de kinderopvang kan bijdragen aan de lichamelijke gezondheid van een kind. Daarnaast komt er een module over de beroepshouding van de professional in de ruimste zin van het woord.
 
Zowel pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven als die van gastouderbureaus kunnen zich aanmelden voor deelname aan de pilot via de website pepp.pro. PEPP wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid en uitgevoerd door de Brancheorganisatie Kinderopvang.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids