Normal_lunchbox__lunchpakket__lunch__eten__gezond__eten__kind__overblijven

Gezonde voeding en beweging speelt steeds meer op scholen en kinderopvangcentra. Het Voedingscentrum heeft daarom voor kinderopvangorganisaties een speciale pagina met voorbeelden en informatie ontwikkeld. Zo zijn er onder andere allerlei tips en een voorbeeld voedingsbeleid te vinden die passen bij de nieuwe Schijf van Vijf. Dat melden Brancheorganisatie Kinderopvang en het Voedingscentrum.

Volgens het Voedingscentrum is er een grote rol weggelegd voor de kinderopvang als het gaat om een gezonde leefstijl. De basis daarvoor is een goed voedingsbeleid. Het Voedingscentrum geeft daarom handvatten zodat kinderopvangorganisaties hun eigen voedingsbeleid kunnen maken, aan te passen of aan te vullen. Ook legt het centrum het belang uit van ouderbetrokkenheid.

Voor medewerkers is er een scholing over onder andere gezonde voeding en hoe daarover gecommuniceerd kan worden. Ook heeft het Voedingscentrum een workshop voor ouders die kinderdagverblijven kunnen geven. Op de website van het Voedingscentrum is meer informatie te vinden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids