Normal_kov__spelen__zandbak__peuter__kind

Op vier peuterspeelzalen van Stichting BOOR en Peuter & Co in Rotterdam werd sinds 2012 een intensief voorschools programma aangeboden. Stichting BOOR, Stichting Peuter & Co en Stichting Het Peutercollege hebben nu besloten de gezamenlijke pilot te beëindigen. Alleen op eigen locaties gaat het Peutercollege verder met het programma. Dat meldt Peuter & Co.

Sinds 2012 bood Het Peutercollege een apart spel- en leerprogramma aan voor jonge kinderen, in aanvulling op de bestaande voorschoolse educatieve methodiek Uk en Puk. Meerdere dagdelen kregen de kinderen een educatief aanbod. Dit is meer dan op een reguliere peuterspeelzaal.

De drie organisaties hebben gezegd na drie jaar onvoldoende meerwaarde te zien om een structurele samenwerking aan te gaan. In de loop van 2016 gaat Het Peutercollege op eigen locaties verder met haar programma. Het Peutercollege is een aanvulling op de al bestaande 'groep nul'. Dit project loopt op meer dan honderd locaties in Rotterdam. Dankzij 'groep nul' kunnen peuters nu al wennen aan het schoolse leven. Op het Peutercollege krijgen kinderen echter meer en vaker les. Ook kunnen ze er meedoen met buitenschoolse activiteiten en vakantieactiviteiten.

© Nationale Onderwijsgids