Normal_kinderopvang_jongen_verf_handen_met_verf

Afgelopen augustus zijn de Almeerse peuterspeelzalen van De Schoor overgenomen door kinderopvangorganisaties en kwamen de pedagogisch medewerkers van De Schoor in dienst van deze organisaties. Dit gebeurde in het kader van de harmonisatie van peuterspeelzalen en kinderopvang. Deze ontwikkeling maakt het mogelijk dat de samenwerking met het basisonderwijs op grote schaal verder geïntensiveerd wordt. Daarmee worden de ontwikkelingskansen van Almeerse kinderen verder vergroot, zo meldt gemeente Almere.

Aanbieders van peuterspeelzaalwerk en VVE kunnen voor 2016 bij de gemeente subsidie aanvragen voor het uitvoeren van peuterspeelzaalwerk en VVE voor kinderen van ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag en/of VVE. Peuterspeelzaalwerklocaties waar al gesubsidieerd peuterspeelzaalwerk wordt uitgevoerd in najaar 2015 komen als eerste in aanmerking voor het ontvangen van subsidie voor 2016. Er zijn echter ook mogelijkheden voor subsidieaanvragen van nieuwe peuterspeelzaalwerklocaties. De voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen en informatie over de aanvraagprocedure staan vermeld in de Nadere regels peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie 2016.

Voor subsidieontvangers gelden kwaliteitseisen, als waarborg voor het creëren van een kwalitatief sterk peuterspeelzaalwerk- en VVE-aanbod. De voorwaarden die in Almere gesteld worden aan het VVE-aanbod zijn vastgelegd in het Kwaliteitskader VVE. In dit kwaliteitskader, dat gebaseerd is op bestaande wettelijke eisen, zijn de afspraken die in Almere al langer golden op een overzichtelijke en integrale wijze gebundeld. Het bevat onder meer eisen ten aanzien van deskundigheid en taalniveau van pedagogisch medewerkers, doorgaande lijn met de basisschool en ouderbetrokkenheid.

© Nationale Onderwijsgids