Normal_school_overblijven_opvang_kinderen_po

Ouders uit het Limburgse Schin op Geul zijn een eigen buitenschoolse opvang gestart (bso) om zo sluiting van het plaatselijke basisschooltje St. Antonius te voorkomen. Dit moet andere ouders overhalen hun kinderen aan te melden voor het St. Antonius. De ouders hopen dat hiermee het leerlingenaantal van de school boven de kritieke grens van 50 kinderen blijft. Dit meldt 1Limburg.

Basisschool St. Antonius maakt deel uit van scholenkoepel Innovo. De koepelstichting vreest dat het schooltje te klein wordt om te kunnen blijven bestaan. Op 1 oktober neemt het bestuur een besluit over het voortbestaan van de school.

Ouders die hun kinderen op de St. Antoniusschool hebben delen de verwachtingen van het koepelbestuur niet. Zij denken dat de komende jaren het aantal potentiële leerlingen weer zal stijgen. Ze vrezen echter dat de overwegingen van het bestuur andere ouders ervan weerhoudt om hun kind voor St. Antonius aan te melden. Daarom richtten zij een bso op als lokkertje voor nieuwe leerlingen. De opvang wordt geboden in de vorm van gastouderschap omdat de school geen eigen opvangruimte heeft.

© Nationale Onderwijsgids